Dankzij deze functie kan je je locatie versturen in geval van nood!

Julie Docsterd,
03-03-2024
Of je nu op reis bent in het buitenland of op wandel vlakbij je woning, het kan altijd gebeuren dat je eens iets voor hebt en een beroep moet doen op een vriend of de hulpdiensten. Dit is hoe je in dat geval makkelijk je geografische locatie deelt.
localisation phone
adobe

Het is niet altijd eenvoudig om aan de telefoon aan iemand uit te leggen waar je bent om een trefpunt te bepalen. In de stad is het misschien makkelijk, maar op het platteland of midden in een bos is het al een stuk moeilijker om te beschrijven waar je precies bent. Als je een kennis of de hulpdiensten belt om je te komen halen terwijl je probeert uit te leggen waar je bent, verspil je waarschijnlijk kostbare tijd. En dat terwijl je er niet altijd zeker van kan zijn dat het zal lukken…

Gelukkig kan je smartphone je een handje helpen door middel van een eenvoudig sms-bericht, of je nu een iPhone of een Android-smartphone hebt. Het is een toepassing in je berichten-app die gekoppeld is aan de kaarten-app (Google Maps of Apple Maps) waarmee je via een eenvoudig bericht in een handomdraai je precieze coördinaten kan sturen naar je correspondent.

Hoe werkt het?

De enige voorwaarde voor het gebruik van deze dienst is dat je over een 3G, 4G of 5G dataverbinding of Wi-Fi beschikt om de geolocatiegegevens te kunnen versturen.

  • In de app die je gebruikt om SMS-berichten te versturen, start je een conversatie met de persoon naar wie je je geografische positie wil versturen.
  • Tik op het ‘+’-icoon links van het berichtenveld.
  • Tik vervolgens op het localisatie-icoon bij een Android of op ‘localiseren’ bij een iPhone.
  • Autoriseer het gebruik van je exacte positie in de app, en tik op de pijl om het bericht te verzenden.

Er wordt onmiddellijk een bericht met je geografische coördinaten verzonden. Je kan ook extra tekst toevoegen om de situatie uit te leggen voordat je het bericht verstuurt. Je correspondent ontvangt een kaart met je positie, direct in zijn Maps-applicatie, zodat hij je positie op een precieze kaart kan zien.